السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین(ع)

در حریم محرم

مصاحبه با حجت الاسلام والمسلمین پاکزاد

معاون محترم فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد اسلامی  قزوین

ضمن عرض سلام و تسلیت بمناسبت ایام سوگواری و عزاداری شهادت امام حسین (ع) و یاران با وفایش لطفاً در خصوص چگونگی تاثیر گذاری فرهنگ عاشورا در جامعه بخصوص جامعه دانشگاهی و دانشجویی توضیحاتی بفرمایید.

سلام علیکم ،با عرض تسلیت ایام شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) درخصوص راه های اثر گذاری بوسیله فرهنگی عاشورا در تمام جامعه و از جمله جامعه دانشجویی می توان به چندین مورد ازجمله بیان اهداف عاشورا  در کلاس ها،بیان چگونگی و مراتب امر به معروف و نهی از منکر،بیان موارد ظلم ناپذیری و زیر بار ظلم و ستم نرفتن در جوامع کنونی،بیان علل و عوامل بوجود آمدن تقابل با حجت حق و امام راستین وبیان تطبیق زمان حال با زمان امام حسین(ع) و الگو های مقابله با ظلم و ستم و انحراف و بدعت گذاردن آن حضرت می توان اشاره کرد که همه موارد در کنار هم می تواند به اندازه خود در تاثیر گذاری فرهنگ عاشورا در جامعه دانشگاهیی و دانشجویی تاثیر گذار باشد.

سوال دوم اینکه از نظر جناب عالی چه ویژگی هایی را می توان برای جوان امروز به عنوان جوان عاشورایی ارائه داد؟

در پاسخ به این سوال باید به چندین مورد اشاره کرد که از جمله آنها یک اینکه جوان عاشورایی امروز باید نسبت به اصل و پایه تمام عبادات و اعتقادات یعنی امام زمان خود شناخت و آگاهی داشته باشد ودارای برنامه ای مدون و سلسله ای اعتقادی و علمی برخوردار باشد.دیگر از ویژگی های جوان عاشورایی امروز حضور به هنگام در صحنه های مبارزه با دشمنان دین ،همراهی و گوش به فرمان امام جامعه خود بودن،شناخت و بصیرت نسبت به فتنه انگیزی دشمنان دین در محورهای مختلف اجتماعی،سیاسی و اخلاقی جامعه و دیگر اینکه باید به سلاح دین مداری،اخلاق و علم مسلح باشد.

سوال سوم اینکه یک حدیث یا جمله که از امام حسین(ع) خواندید و تاثیر گذار بوده و بر دل شما نشست بیان بفرمایید.

امام حسین (ع) می فرمایند:ایها الناس اتقوا الله جل ذکره،ماخلق العباد الا لیعرفوه.........

ترجمه و معنای این جمله ارزشمند این است که ای مردم از خداوندی که یاد او جلیل است بترسید، او بندگان را نیافرید مگر برای اینکه او را بشناسند.پس زمانی که او را شناختند،عبادت اورا نمودند وزمانی که اورا پرستش کردند از بندگی غیر او بی نیاز می شوند.واهل هر زمان امام خودشان را که واجب است از او اطاعت کنند بشناسند.(بحار الانوارجلد5 ص 213)

سوال بعدی اینکه با توجه به فعالیت چندین ساله هیئت محبان اهل بیت(ع) دانشگاه ارزیابی شما از فعالیت های هیئت چگونه است.

بسیار جا دارد که کاربیشتری در صحنه دانشگاه انجام بدهند البته باید کار بیشتری صورت دهند و اقدامات همگانی صورت پذیرد تا ثمرۀ آن آشکار گردد.

سوال بعدی اینکه بفرمایید اگر شما الان و در این ساعت کربلا بودید چه جمله ای به امام حسین(ع) می گفتید؟

اینکه هر روز ،روز عاشورا است و هر زمین زمین کربلاست این اعتقاد ماست بنابراین اصل سئوال بودید بردار نیست، بلکه "هستیم" بردار است یعنی ( اینکه  با توجه به به این جمله که هر روز عاشورا و هر زمین کربلاست  ما الان در کربلا هستیم) بنا بر این اگر در این زمان انجام وظیفه اعتقادی،عبادی و سیاسی خودمان را انجام می دهیم بنابر این اول و آخر حرف ما به امام خواستن و طلب توفیق برای هرچه بهتر انجام دادن و ظایف مان می باشد.بنابر این چنانچه آن زمان هم بودیم همین مطلب را از امام حسین(ع) می خواستیم.

وآخرین سوال اینکه خاطره ای از مراسم عزاداری در ایام محرم و عاشورا بیان بفرمایید؟

بیان خاطره برای یک بچه شیعه در باره ایام عاشورا و محرم و امام حسین(ع) زیاد است ولی آنچه بیشتر از ایام عاشورا در جان و دل ما نشسته و با وجودمان عجین شد همان آمادگی و همراهی با دوستان مان در زمان برپایی پرچم های هیئت بوده است اینکه باری هیئت پول جمع می کردیم و کنار کوچه یا در انتهای بن بست کوچه هیئت را با چادر های سیاه مادرانمان برپا می کردیم و از ابزار و آلات ابتدائی طبل و سنج وبلند گو درست می کردیم و با کمک مادران مان پذیرایی از هیئت می کردیم.بسیار بسیار شیرین و نشاط آور بود و یادآوری آن خاطرات نیز شیرین و نشاط آور است.

با تشکر ازحجت الاسلام والمسلمین پاکزاد معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین که در این مصاحبه شرکت نمودند.

حوزه فرهنگی  دانشگاه